Bra datormöss för skjutspel

Bra datormöss för skjutspel

I detta blogginlägg tipsar vi om datormöss för specifika speltyper. Vi har betat av möss för både snabba strategispel och mer komfortabla möss för slöare typer av spel. Vi hoppar direkt in på rekommendationer för skjutspel, även kallat First Person Shooters (FPS).

För skjutspelen

Skjutspel kan spelas både som ett äventyr själv hemma vid skrivbordet i lugn och ro. Det går också att spela tävlingsinriktat, vilket sätter andra krav på utrustningen. För säkerhets skull ger vi lite tips för båda typer av FPS-spel.

  • Logitech G Pro – Den här musen är trådlös och är ett populärt alternativ för professionella spelare i bland annat Counter Strike, Overwatch och Quake. Designen är mycket minimalistisk och musen har totalt fem knappar. När musen designades rådgjorde Logitech med professionella spelare och tog deras input till designteamet. Resultatet är kanske inte särskilt mycket för ögat, men för spelkänslan är det nästan så bra det kan bli. Fungerar även ypperligt för RTS-spel, även om seriösa RTS-spelare gärna undviker trådlöst då det innebär någon extra millisekund i input delay.
  • BenQ Zowie EC2-A – Vi tipsade om denna som RTS-mus, vilket direkt bör visa att vi tycker att denna mus passar de flesta, oavsett genre, oavsett syfte. Det är en mus som är populär för både proffs och fritidsspelare. Precis som Logitech G Pro är utformningen sparsam och enkel, inga flashiga ljus eller burdusa utbuktningar. Bara en stabil och bra mus som fokuserar på prestanda.
  • SteelSeries Rival 600 – Apropå flashiga ljus och skum design så kommer här Rival 600. Den är inte den vräkigaste musen på marknaden, men designen hintar lite om en karaktär från Transformers – om de kunde förvandla sig till datormöss istället för fordon. Bakom den flashiga iögonfallande designen gömmer sig dock teknik som gör den perfekt för FPS-spel. Det är 100 % precision före snabbhet.
  • Logitech G502 – Denna mus är den mesta populära i hela e-sportvärlden. Den har ett trubbigt, futuristiskt yttre, vilket känns som ett genialiskt val. Man ser helt enkelt att den är gjord för att duktiga spelare ska kunna nå sin högsta nivå. Med 11 programmerbara knappar kan du få den att göra precis allt du vill i spelet. Musen har också funktionen att den har uttagbara vikter. Tycker du att du blir för långsam på grund av musens tyngd behöver du alltså bara tömma musen på vikter och testa igen. För lite extra bling bling-poäng kan du själv välja vilken färg som musens inbyggda ljus ska ha.
dante