Smarta dataprylar för distansarbete

Smarta dataprylar för distansarbete

Att kunna arbeta på distans ger en stor frihet. Dock en frihet under ansvar eftersom arbetsgivaren förväntar sig att man kan leverera samma resultat då man arbetar hemma som på kontoret. Många anställda som har valt att arbeta på distans får mer gjort än då de arbetar på kontoret vilket till stor del beror på att de själva kan styra sina arbetstider men också för att de inte blir störda av sina kollegor.

Det är viktigt att man har en smartphone då man arbetar på distans så att man kan kommunicera via exempelvis Skype men också läsa och skicka e-post. Självklart ska telefonen också alltid vara uppkopplad mot internet så att man alltid är anträffbar. När man arbetar på distans med hjälp av sin mobiltelefon är det bra att ha en powerbank som ger extra batteritid så att man inte står utan batteri då man som bäst behöver använda mobiltelefonen.

För att man ska kunna arbeta på distans krävs det också att man har en bra datorutrustning som gör att man inte begränsas i sitt arbete. Det är också viktigt att kommunikationen med kontoret och kunder fungerar precis lika felfritt som vanligt. När man arbetar på distans är det bra om man har en bärbar dator som gör att man får total frihet att kunna koppla upp sig var man än befinner sig. Datorn ska också vara utrustad med Wifi eller ha anslutning till Internet via mobiltelefonnätet.

dante