Förverkliga drömmen och bli en digital nomad

Förverkliga drömmen och bli en digital nomad

Allt fler drar sig till ett yrke där man blir mer och mer fristående från arbetsgivare och chefer. Detta har gjort att fler arbetspositioner dykt upp på marknaden och förverkligar möjligheten att kunna bli en digital nomad, frilansare, egenföretagare eller vad man föredrar att kalla det.

[IMAGE=dtU2c1dsxVR2.jpg]

Så hur gör man för att lyckas? Vad behöver man tänka på när man fattar beslutet om att bli en digital nomad? Vilka för- och nackdelar finns?

Såhär lyckas du för att bli en fristående digital nomad

Först och främst måste du fundera, vad är du bra på? Vad vill du syssla med? Finns det något extra du brinner för? Kanske har du en hobby du ser stor potential i att utvecklas inom? Att bli en digital nomad är oftast enklare än vad man tror, så länge man har grundläggande kunskaper om hur man går tillväga.

För att lyckas behöver du alltså:

1. Bestämma dig för vad du vill syssla med. När du kommit underfund med detta kommer det gå som en dans på rosor.

2. Sätta dig in i hur livet fungerar som digital nomad. Det är nämligen så att när du blivit frilansare räknas du som egenföretagare, vare sig du startar upp ett företag eller inte. Detta innebär att du själv måste sköta bokförningsärenden och skatta på egen hand. Detta kan vara lurigt enligt många och därför har det dykt upp flera faktureringsföretag som Frilansfinans.se som hjälper till med dessa arbetsområden. Detta hjälper dig att slippa tänka på alla svåra skattefrågor, samtidigt som du får mer tid över till annat.

3. Vara beredd på en omställd arbetsmiljö. Det finns både för- och nackdelar med att jobba som digital nomad, vilket gör sig mer eller mindre påmint i perioder. Ett tips är att lägga upp ett schema och testa sig fram på olika sätt för att hitta den arbetsmiljö och tidpunkt på dygnet som passar dig bäst.

Att ta beslutet

För många kan det vara tufft och en läskig resa att fatta beslutet om att bli en digital nomad. Detta kan innebära att man lämnar en trygg och säker position hos ett företag där man arbetat i flera år, för något så osäkert som en frilansposition. Det man får vara redo på är att det kommer komma den del bakslag genom tiden. Kanske ännu mer i början.

Precis som stora företag arbetar kommer man själv behöva lägga manken till för att lyckas med sitt enmansföretag. Detta kan ta tid innan det slår igenom på riktigt och blir tillräckligt stabilt för en heltidsinkomst. Därför börjar många frilansare med sitt drömyrke vid sidan av en säkrare inkomstkälla. Men allt beror på hur redo man för att testa sina egna vingar och vidga vyerna inom arbetslivet.

dante