Vad behöver man ha för datorprylar egentligen?

Vad behöver man ha för datorprylar egentligen?

I dagens Sverige behöver vi alla tillgång till internet för att klara vardagen bekvämt.

Det gäller främst ekonomin.

För att klara räkningar och betalningar av olika sorter krävs en smart mobiltelefon med mobilt BankID och en internetbank. Det innebär att vi behöver ha bredband och en smarttelefon lätt tillgängligt.

Vi behöver samma utrustning för att kunna gå till vår hälsojournal och vid behov även chatta eller ha möte med vår husläkare.

Mobiltelefoner har begränsad storlek, så det kan kännas som att man vill ha en dator för att se ordentligt och få överblick över sina filer och sina bilder och genvägar till internet som man brukar gå till, till exempel en tidning eller sociala medier.

Jag anser att en mobiltelefon och en dator ger behaglig komfort för gemene man, samt bredband.

För den nyfikne

Vill och kan man så finns det mycket mer att koppla till sitt hemmanätverk och på så sätt göra styrbart via sin röst, smarttelefon eller dator.

Med detta menar jag att man kan styra sin ljudanläggning med hjälp av sin röst då den är kopplad till ett nätverk, och man kan ha sin TV knuten till olika så kallade streamingtjänster.

En streamingtjänst är ett abonnemang man kan ha för att komma åt olika filmer, serier, nyheter och andra program via internet.

Är du nyfiken på hur folk i Sverige utvecklas inom internetanvändning så finns det en del att läsa, till exempel här: Svenskarna och internet och mer detaljerad info om vad vi har hemma finner du här: Utrustning i hemmet – Svenskarna och internet där du kan se hur svenskar senaste åren använt datorer.

Man kommer också åt en hel del utan att ha ett abonnemang, som till exempel SVT Play där nyheter och det mesta som visas på SVT ligger lagrat några veckor för att så många som möjligt ska hinna se det.

Utöver detta kan man koppla larm, kameror och belysning till sitt nätverk och använda sin smarta telefon för att styra allt detta. Det är än så länge för de mest intresserade.

dante