Dataprylar för hemmabiografen

Dataprylar för hemmabiografen

Idag tittas det mer på film och serier än någonsin förr och det beror till stor del på utvecklingen av internet, datorer och alla streamingtjänster. Allting blir mer smidigt och mobilt, och nuförtiden är det till exempel möjligt att ta med sig hemmabiografen precis överallt. Du kan till och med streama film på din telefon och med ett par trådlösa hörlurar blir upplevelsen nästan lika stor på tåget eller i parken som i hemmet.

Det som är så fantastiskt med denna nya teknologi är att du på en minut kan fixa ett surroundsystem med hjälp av bluetoothhögtalare och samtidigt komplettera med ett antal gadgets som till exempel USB-koppvärmare för att hålla drycken varm eller fläktar för att du ska förbli sval under heta sommardagar. Allt är möjligt!

Överraska familj och vänner med gamla videor

Om du har ett gäng VHS-kassetter i garderoben som legat och samlat damm då du inte längre har en VHS-spelare är du verkligen inte ensam. Visst är det tråkigt att du inte längre kan se dina gamla inspelningar av Tv-program som du älskade när du var yngre eller dina egna videor som du spelade in? Visste du att det inte längre är ett problem? Du kan låta konvertera dina gamla VHS till dator och samtidigt få bildkvaliteten och färgerna uppiffade och på så sätt rädda allt från favoritfilmer till hemmavideor som du trodde gått förlorade. Vilket format du föredrar att sedan ha dem i är upp till dig: DVD eller USB-minne, men huvudsaken är att du och dina nära nu åter kan ha roligt åt de egna alstren; julmiddagen 1987, den töntiga musikvideon från samma år eller din och polarens konsert vid skolavslutningen. Överraska dina nära och kära genom att ta med en bra, trådlös högtalare och ett USB-minne och koppla in allt till en laptop eller din mobil när ni är tillsammans och visa dina gamla videor som du just sparat.

Sitter du hemma och tittar finns det också andra dataprylar som kan göra din hemmabiograf ännu bättre. Du kan till exempel skaffa en projektor som du riktar mot en vägg eller vit duk och med det få en regelrätt biografupplevelse, en USB-musmatta formad som en liten grotta du kan värma händer eller fötter i eller en parfymspray som gör rummet fräscht och friskt.

dante