Appar och prylar som underlättar livet

Appar och prylar som underlättar livet

Vi använder idag många tekniska hjälpmedel och appar för att underlätta vår vardag, i mycket högre grad än för tjugo år sedan. Internet har drivit tillgängligheten och framställandet av både appar och prylar. Idag går det att hitta en stor mängd saker till salu på elektroniska varuhus, varav många är saker som de flesta inte ens visste att de behövde.

Appens historia

Av den tid vi svenskar spenderar med våra smartphones lägger vi ner ungefär 80 procent på att använda appar. App Store öppnades av Apple år 2008 och erbjöd då 500 appar att välja mellan. Lanseringen blev en succé och efter första helgen hade tio miljoner appar blivit nedladdade. Google ville också haka på framgångarna och öppnade sin egen appbutik till Android-mobiler i slutet av 2008. Idag finns det många företag som framställer appar till mobiler, som https://www.pija.se/ som utför webb- och apputveckling.

Prylar med många ändamål

För att underlätta för oss använder vi inte bara appar utan också en mängd olika prylar. För den som älskar teknik finns det många olika datorprylar som kan styras av Google Assistant. Det finns exempelvis termostater som kan mäta din rumstemperatur med hjälp av sensorer och justera din luftkonditionering. Andra intressanta datorprylar låter dig hålla koll på hunden och skriva ut foton var du än är.

Appar som förbättrar vardagen

Vi har använt smartphones länge nu och har vant oss vid alla de fördelar som appar kan ge i vår vardag. Med tidsappen på mobilen kan vi ställa alarm så vi kommer upp på morgonen och även påminnelser så att vi inte glömmer viktiga möten eller tvättider. En annan populär app som många använder i sina mobiler är sådana som är avsedda för anteckningar, exempelvis Google Keep. Här går det att skriva in viktiga saker att komma ihåg och sedan synka anteckningarna mellan mobilen och datorn. Alla dessa appar och prylar har i stort förbättrat vår vardag.

dante