Prylar som ökar koncentrationsförmågan på bibblan

Prylar som ökar koncentrationsförmågan på bibblan

Bibliotek är för många den ultimata platsen för att studera och jobba. En kopp kaffe är ofta det enda som behövs för att glida in i koncentration med ett behagligt brus från andra nyfikna studenter som diskuterar allt från interkulturell kommunikation och personalvetenskap till marxistisk litteraturteori och fysisk matematik. Men bibliotek är offentlig plats, vilket betyder att det inte endast drar till sig personer med respekt för lagom ljudnivå. Här tipsar vi om digitala prylar som dels höjer både komfort och koncentration när du studerar i biblioteket.

Brusreducerande hörlurar

Som sagt, bibliotek är en bra studiemiljö, men ibland är total isolering från omvärlden det enda som fungerar – åtminstone ljudisolering. Då kan ett par brusreducerande hörlurar vara värt att kolla upp. De finns modeller som både är over-ear och in-ear och gör att du bara hör din egen spellista – allt omkringliggande ljud stängs ute. Det enda problemet är att de är dyra, speciellt för en studentbudget. Det är svårt att hitta ett par under 2 000 kronor, men är guld värt när du känner att lugn och ro är allt du behöver. Kanske inte att rekommendera för grupparbeten, men definitivt för dagar du vill sitta helt ostört.

Ta vara på morgonstunden!

En kaffe är ett mysigt sätt att börja en dag på biblioteket. Och varför inte dra ut på den känslan så långt det går? Med en termos från Ember håller kaffe – eller teet om du föredrar det – temperaturen i upp till två timmar. Tycker du inte att temperaturen är helt perfekt kan du använda Embers mobilapp för att justera värmen i realtid. Visst, det är kanske lite väl onödigt och lyxigt, men för den riktiga kaffeentusiasten är det en investering väl värd att tänka över.

Fyll surfplattan med motivation

Om du har en surfplatta kan du köpa ett ställ och sedan visa upp saker som hjälper dig att fortsätta kämpa med uppsatsen, läsandet eller att bara orka stanna kvar. Du kan lägga upp ditt dagsschema för att se exakt vad du behöver göra under dagen. Du kan också lägga upp motiverande collage av bilder och citat som påminner dig om varför du studerar. Stället kan också användas till massor av andra saker, till exempel när du vill använda surfplattan som receptbok i köket.

dante