Vakna bekvämt eller brutalt

Vakna bekvämt eller brutalt

Okej, dags att gå tillbaka till det mest grundläggande. Du kan lägga hur mycket pengar som helst på studiestödjande prylar, men inget av det spelar någon roll om du inte kommer upp på morgonen. Om du, som många andra, räknas till morgontrötta personer kan du experimentera med nya sätt att vakna upp.

Det finns alarmklockor som gradvis startar timmar innan det är dags att gå upp och som får dig att vakna mer naturligt. De kan ha ljus som simulerar soluppgångar och larmsignaler som kan vara vacker fågelsång, radioprogram eller din favoritlåt. Om det fungerar är det antagligen det mest behagliga sättet du kan vakna upp på.

Men, vet du på rak arm att det låter för bra för att vara sant och att din dag måste börja med en chock till systemet finns det mer extrema varianter. En populär alarmklocka är Flying Alarm Clock. Den är billig, brutal och kommer utan snooze-funktion. Den får dock utan tvivel vem som helst att vakna. Den fungerar på så sätt att när tiden för att vakna är inne, så flyger ljuduppspelaren iväg i en propeller tvärs över rummet. Tricket är att OFF-knappen sitter på ljuduppspelaren. Du måste alltså kliva upp och leta rätt på larmet för att kunna stänga av den.

dante