Tips när du ska spela och streama

Tips när du ska spela och streama

Datorutrustning för spel handlar till 90 % om en bra mus och ett bra tangentbord. I övrigt behöver du naturligtvis en dator som är bra nog att klara av de spelen du vill köra, och en skärm som är funktionsduglig. Ett par hörlurar med inbyggd mikron är också nödvändiga om du ska spela och prata samtidigt – antingen med kompisarna eller till dina tittare om du streamar. I övrigt kan du så klart investera i spejsade spelstolar och andra flashiga tillbehör. Är du ute efter en bra gamingstol rekommenderar vi att kolla M3 IDG som gjort omfattande tester av de mest populära stolarna. Grundtipset är hur som helst att fokusera på mus och tangentbord som passar din spelstil. Allt därefter är bonus.

Nu förutsätter vi, kanske lite orättvist, att du kommer att spela med mus och tangentbord. Naturligtvis kan man också spela med handkontroll. Vi kommer inte gå igenom detta i denna bloggserie, men vi kan tipsa om att i princip alla kontroller till tv-spelkonsoler idag är kompatibla med datorer. Har du en Playstation, Xbox eller Nintendo Switch kan du alltså bara låna den kontrollen.

Videoredigering och streaming

Om du har ambitioner att spela in videor till Youtube eller streama live på Twitch blir saker plötsligt mer komplicerade. Med rätt mjukvara och en stabil uppkoppling och dator kommer du ganska långt, men så småningom kommer du kanske vilja uppgradera ljudkvaliteten eller investera i en green screen. Ta det när det kommer, är vårt tips. Investera först i en stabil spelutrustning – det räcker för att starta en enkel stream och ger dig tid att sätta dig in i vad som behövs för att ta videoredigeringen till nästa nivå.

dante