Skydda, lagra och se till att prylarna håller

Skydda, lagra och se till att prylarna håller

När du väl gjort dina investeringar för säsongens arbete eller studier, kan det vara bra att se till att du håller dem i schack.

Backup och extraminne

Idag är det allt svårare att råka förlora viktiga dokument, om du verkligen vill skydda dig. Med ordbehandlare som automatiskt sparar ditt arbete och lagringsmöjligheter i olika molntjänster är du ganska bra försäkrad. Men, olyckan kan vara framme och det skadar aldrig att ta några extra säkerhetsåtgärder för att helgardera dig mot katastrofscenarion.

En extern hårddisk som du regelbundet använder för att göra backup på familjebilder och skolarbeten är aldrig en dålig idé. Molntjänster är generellt säkra alternativ, men ingenting slår en fysisk digital lagringsplats som faktiskt finns i ditt hem, och som fungerar oavsett om världen skulle drabbas av internetproblem eller hackers.

Ett enkelt USB-minne är också väldigt smart om du ska hålla seminarier eller dela känsliga dokument med kollegor eller klasskamrater.

Ryggsäck för din laptop

En snygg och funktionell väska till din dator och andra tillbehör försäkrar att din elektronik klarar väder, vind och andra faror. Det är inte bara praktiskt, du ser också mer kompetent ut och får dig att känna dig proffsigare.

Extra batteri för stressiga morgnar

Även den bäste kan glömma bort simpla saker under stress. En vanlig grej är att glömma att ladda laptopen innan man lägger sig. Att alltid ha med sig ett extra batteri i datorväskan försäkrar att du ändå kan utföra en dags arbete när glömskheten slår till. Skulle du också glömma att ladda mobilen kan du alltid ladda den via laptopens USB-utgång. Det är speciellt värdefullt om du ska utföra en presentation för chefen eller läraren och märker att datorn med din väl förberedda Powerpoint-presentation bara dör halvvägs in.

dante