Unika och relativt odugliga datormöss

Unika och relativt odugliga datormöss

Nu när vi tipsat om datormöss som på olika sätt är riktigt bra, är det dags att gå in i den mer obskyra delen av musbranschen. Notera att detta inte är några tips, detta är bara kreativa gestaltningar av datormöss som svävat iväg så långt att det knappast kan kallas datormus längre.

Bling Bling Ladybug Optical Mouse

Ladybug är nyckelpiga på svenska. Detta är med andra ord en mus som inte har någon annan funktion än att vara formad och färgad som en glimrande nyckelpiga. Totalt värdelös så klart, men ändå intressant att tänka hur företagets produktansvarige sålde in denna idé till styrelsen.

Sexy Mouse

Sexy Mouse är egentligen ett generiskt samlingsnamn på ett gäng olika möss som alla har ett gemensamt tema – de är formade som en kvinnokropp där vänster- och högerknappen ska föreställa kvinnobröst. Det blir inte löjligare än såhär och ingen av alla varianter har nått någon större framgång. Finns också ett fåtal manliga versioner.

Aircraft Computer Mouse

Precis som många andra “uppfinningsrika” datormöss baseras Aircraft Computer Mouse på en skrattretande gimmick. Och som många andra går den inte längre att få tag i. Det är svårt att bedöma hur framgångsrik musen blev under sin levnadsperiod, men det är åtminstone 30 recensioner på Amazon som vittnar om att den åtminstone sålt i så många exemplar. I detta fall är musen formad som ett futuristiskt rymdskepp men är i övrigt inget speciellt. Den ser åtminstone proffsig ut, som att någon gjort en ansträngning, vilket sticker ut från mängden.

Keypad Mouse

Även denna typ av mus finns i flera varianter. I princip är idén att musen ser ut som en kalkylator eller keypad, och innehåller även alla dess knappar. Rörigt, otympligt men någon måste ha trott att det var en bra idé en gång i tiden.

dante